Westvliet Kinderopvang

Activiteiten

Activiteiten kinderopvang

Peutergym

Op dinsdag is er peutergym voor de kinderen van Westvliet kinderopvang. Een gediplomeerde yoga docente komt de kinderen dinsdag halen van de groep en geeft 45 minuten peuteryoga van 10.15 tot 1100 uur tot in een daarvoor bestemde ruimte in Westvliet.

Peuters bewegen meestal graag en veel. Bewegen is positief voor de ontwikkeling.

Waarom peutergym?
Samenspelen moeten kinderen echt leren. Het gaat meestal niet vanzelf. Peuters kunnen nog niet goed delen, op hun beurt wachten bij een spelletje of een ander iets gunnen. Ze hebben nog niet zo door dat anderen ook gevoelens en wensen hebben. Wat ze wel doen, is goed naar elkaar kijken en nadoen.

De ontwikkeling van een 3-4 jarige
Pas tussen de 3 en 4 jaar gaan kinderen echt met elkaar spelen. Ze gebruiken dan hetzelfde speelgoed, houden al een beetje rekening met elkaar en reageren op elkaar. Dat komt doordat het kind gaat merken dat andere kinderen ook wensen en gevoelens hebben. Samenspelen bevordert ook de taal en denkontwikking. Vanaf drie jaar is het ook mogelijk om spelletjes met regels te gaan spelen.

Peutergym is spelend leren

In de peutergymgroep komt dit samenspelen samen met het doen van spelletjes. Peutergym is voor kinderen van 2 -4 jaar een leuke manier om in beweging te zijn. Op deze manier leren ze om te gaan en te spelen met verschillende materialen zoals een bal en een hoepel. Peutergym wordt onder professionele begeleiding gegeven en is een goede voorbereiding voor de gymlessen op school

Monkey Town

Gebruik maken van Westvliet kinderopvang betekent ook gebruik maken van veel wat Westvliet te bieden heeft!

Een bezoek aan monkey town is daar een van In een aparte hoek is ruimte voor de peuters om te klimmen en te klauteren, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de ballenbak. Lego en springkussen Onze medewerkers plannen regelmatig een bezoekje van een uur. De kinderen vinden het geweldig!

Bibliotheek

Westvliet kinderopvang is lid van de bibliotheek en we brengen regelmatig een bezoekje als er een voorleesochtend is. Al vroeg in aanraking komen met boeken en voorlezen stimuleert de taakontwikkeling en de fantasie van kinderen.

Kinderboerderij

Weer of geen weer; we gaan zoveel mogelijk naar buiten zodat de kinderen voldoende frisse lucht krijgen. Een bezoek aan de kinderboerderij aan de vliet is leuk en gezellig.

Wilt u uw kind aanmelden bij Westvliet kinderopvang?