Westvliet Kinderopvang

Over ons

Pedagogiek

De verticale groep: nul tot vier jaar

De leeftijd van de kinderen in deze groepen varieert van 10 weken 4 jaar. Het voordeel van een verticale groep is dat: de kinderen hier vier jaar in dezelfde groep blijven met - grotendeels- dezelfde kinderen en dezelfde pedagogisch medewerkers.
Broertjes en zusjes kunnen bij elkaar in de groep geplaatst worden als ouders dit wenselijk vinden.
De ontwikkeling van kinderen gaat gemakkelijker doordat er verschillende leeftijden bij elkaar zijn: jonge kinderen trekken zich op aan de grotere kinderen, de grotere kinderen kunnen helpen ‘verzorgen’ en leren omgaan met jongere kinderen.
Als de kleinere kinderen slapen, hebben de pedagogisch medewerkers hun handen vrij om met de grotere kinderen een activiteit te doen.
Als de peuters slapen is er extra aandacht voor de baby’s.

Per dag kunnen er maximaal 16 kinderen in de groep worden opgevangen. We beschikken over een groepsruimte met verschillende spelhoeken en ruimte voor beweging. Voor de baby’s is er een aparte ruimte om bijv rustig de fles te krijgen. Dagelijks spelen we buiten in de tuin achter het pand of in de speeltuin. Er is een slaapkamer met 10 slaapplaatsen. In de grotere ruimte kunnen de kinderen slapen op stretchers.
Op de verticale groep zijn bij een normale bezetting twee of drie medewerkers per dag aanwezig.

Voordelen verticale groep nogmaals op een rij:

  • Kinderen hebben ( als er geen wisselingen zijn van personeel) gedurende hun hele kinderopvang periode dezelfde pedagogische medewerkers
  • Kinderen zijn langer bij elkaar
  • Broertjes en zusjes kunnen bij elkaar op de groep
  • Kinderen houden dezelfde groepsruimte
  • Jonge kinderen leren van oudere kinderen
  • De oudere kinderen leren van kleins af aan rekening te houden met oudere kinderen

Wij zijn goed bereikbaar via de Westvlietweg. Het station Voorburg is op 10 minuten loopafstand. Voor de deur is een ruime gratis parkeerplaats met 3 gereserveerde plekken vlak bij de ingang voor de ouders van ons kindercentrum. Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. We zijn het hele jaar door geopend, met uitzondering van officiële feestdagen. Wij bieden opvang voor hele, voor halve dagen en voor flex dagen.

Wilt u uw kind aanmelden bij Westvliet kinderopvang?